Gelişmekte olan memenin boyut ve şekli üzerinde etkili olan tüberöz meme, doğuştan gelen bir problemdir. Tüberöz meme problemi olan her kadın bu durumun farkında olmayabilmektedir. Hafif bir etkilenme ile bu problemi yaşayanlar da olabilmektedir. Tüp meme ya da keçi memesi olarak da isimlendirilen bir durumdur. Doğru tanının konulması ve tedavi planlamasının iyi yapılması; tüberöz meme cerrahisinde önemlidir.
Tüberöz Meme Nedir ve Hangi Durumlarda Cerrahi Operasyon Yapılmaktadır?
Memenin tam olarak gelişememesi, tüp ya da boru şeklinde meme deformitesinin oluşması durumuna tüberöz meme denmektedir. Doğumsal bir durumdur. İdeal meme ile kıyaslandığında; meme dokusunun hacmi normal ya da yetersiz olabilmektedir. Ancak meme dokusu, memenin alt kısmında yoğunlaşmaktadır ve alt kutup gelişimini tamamlamamaktadır. Dolayısı ile hastanın memesi, daha dar ve uzun gözükmektedir. Tüberöz meme cerrahisi uygulanacak hastalar ise şöyledir:
Tüberöz Meme Cerrahisi Hazırlık Süreci
Tüberöz meme cerrahisi uygulanacak olan hastanın öncelikle tıbbi geçmişinin öğrenilmesi gerekmektedir. Hastanın doktoru ile meme gelişim sürecini paylaşması gerekmektedir. Fiziki muayene yapıldıktan sonra meme ölçüleri alınmaktadır. Ardından hastanın ihtiyacının ve beklentisinin karşılanması için izlenecek yola karar verilmektedir. Tedavi planlaması yapılmaktadır.
Tüberöz Meme Cerrahi Uygulaması
Tüberöz meme cerrahisi, hastaya genel anestezi ile uygulanmaktadır. Tüberöz meme probleminin yaşanmasına sebebiyet veren daralma halkası tespit edilmektedir ve sonrasında bu halka serbest bırakılmaktadır. Meme implantı yerleştirilmektedir ve sonrasında implant ile hastanın cildi uzamaktadır. Bazı hastalarda büyütme ile ilgili sonuç daha hızlı alınabilmektedir. Ancak bazı hastalarda birkaç aydan birkaç yıla kadar süren bir bekleme süresi bulunmaktadır. Sürecin zorluğu, hastadan hastaya göre farklılık göstermektedir. Fakat başarı oranı yüksek olan bir cerrahi işlemdir.
Tüberöz Meme Ameliyatı Sonrası ve İyileşme Dönemi
Tüberöz meme cerrahisi sonrasında hastanın memeleri sargı ile sarılmaktadır ve bu aşamada hastanın daha kısa süre içerisinde iyileşebilmesi için cerrahi sütyen takması önerilmektedir. Hastanın ameliyattan bir gün sonra kısa aralıklar ile yataktan kalkmasında herhangi bir problem bulunmamaktadır. Kan pıhtısının oluşmasının engellenebilmesi için aralıklarla yürüyüşe çıkması önerilmektedir. Hastanın dirsekleri omuz hizasını aşmadığı sürece kollarını kullanmasında da bir sakınca bulunmamaktadır. Bu süreçte şişme veya morarma görülebilmektedir. Ancak 2 hafta içerisinde herhangi bir ağrı kesici ilaç alınmadan hasta eski haline geri dönmektedir. Egzersiz yapmak veya hayatın yoğun rutinlerine geri dönmek için ise; ortalama 6 hafta beklenmesi gerekmektedir. Doktor onayı almadan yoğun faaliyetlerde bulunulmamalıdır.
Doktoru hastaya ameliyattan sonraki bir yıl içerisinde takip randevuları oluşturmaktadır. Bu randevulara aksatmadan gidilmelidir. Ayrıca süreç içerisinde herhangi bir problem yaşanır ise; doktorun bu durum ile ilgili bilgilendirilmesi gerekmektedir. Hastanın bu süreçte meme başı ve areola bölgesinde hissizlik var ise; bunun geçici olduğunu bilmesi gerekmektedir. Birkaç haftadan bir yıla kadar bir süre içerisinde, bu hissizlik geçmektedir. Hissizliğin daha uzun süre devam etmesi, şiddetli bir ağrının hissedilmesi durumunda; doktor ile iletişime geçilmelidir.
Bu site Estetik Cerrahi Ameliyatları ve Uygulamaları hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler asla bir hekimle görüşmenin, konsültasyonunun yerini alamaz. Site içeriğinde anlatılan tüm cerrahi işlemler bilgi, yorum ve görüntüler, kişileri bilgilendirme amaçlı olup; reklam, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır. Bu site telif hakları yasalarınca korunmaktadır. İçeriğin habersiz kopyalanması, dağıtımı, değiştirilmesi yasal süreçleri başlatacaktır. Telif ihlalini gerçekleştirenler yasal yükümlülükleri kabul etmiş sayılırlar. Sitedeki bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılması nedeniyle doğabilecek tıbbi veya yasal problemlerden dolayı site sahibi ve yapımcıları sorumlu tutulamaz.
© Op.Dr.Ergin YÜCEL. All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.
© Op.Dr.Ergin YÜCEL. All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.